lördag 5 juni 2010

Stationsallad från menyse.com

Stationshusets räksallad

Portioner: 4 st
Kock: Anne, Menyse Tid: 15 min Svårighet: Medel
Ingredienser
Räkor (handskalade)
3,0
dl
Spenatblad (färsk)
2,0
dl
Rucolasallat
2,0
dl
Quinoa (gulvit)
0,5
dl
Quinoa (svart)
0,5
dl
Lantbuljong (ekologisk)
1,0
msk
el. konc. grönsaksfond
1,0
msk
Ägg
2,0
styck
Avokado
2,0
styck
Tomater
2,0
styck
Paprika (röd)
1,0
styck
Paprika (gul)
1,0
styck
Rödlök
0,5
styck
Gurka
5,0
cm
Apelsin
0,5
styck
Citron
1,0
styck
Olivolja
1,0
dl
2,0
gram
Garnering:
2,0
gram
Solrosfrön
2,0
msk
Sesamfrö
2,0
msk
Gojibär (torkade)
2,0
msk
 
 
Tillbehör:
 
 
Ljust matbröd
8,0
skivor
Tillagning
  1. Koka quinoa med lantbuljong enligt anvisning på paketet. Koka ägg cirka 5 minuter. Rosta solros- och sesamfrön i torr stekpanna.
  2. Skala och skiva avokado och ägg. Ansa och skär paprika i strimlor. Skär tomat och hälften av citron i klyftor. Ansa och skiva rödlök. Skiva gurka.
  3. Lägg spenat och rucola i botten på en salladsskål. Sedan quinoan, paprika, lök, tomat, gurka, räkor, ägg, avokado och citronklyftor.
  4. Pressa över resten av citron och apelsin. Häll över olivolja. Garnera med persilja, gojibär, sesam och solrosfrön. Salta och peppra.

Inga kommentarer: