fredag 18 mars 2011

Fredags sysslor

Pizza med prosciutto, rucola, parmesan och mozzarella

Ingredienser

4 portioner

    Pizzadeg

    • 25 g jäst
    • 2 dl ljummet vatten
    • 2 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
    • 1 stor nypa salt
    • 5 dl vetemjöl

    Pålägg till Pizza

    Till servering

    • Zeta Olivolja till servering

    Tips

    Vintips! Antè Barbera d’Asti
    Ca’Bianca, rött vin. Artnr 32335, 89 kr.

    Så här gör du

    Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt
    olivolja och salt. Arbeta in mjölet
    och knåda till en smidig deg.
    Låt jäsa 1 timme under handduk
    i rumstemperatur.
    Kavla ut degen till pizzor i
    önskad storlek. Lägg på lite pastasås
    och mozzarella i tärningar.
    Grädda i ugn på 225 grader ca
    10 minuter, beroende på storlek.
    Garnera med prosciutto, rucola,
    parmesanost och svartpeppar.
    Ringla över lite olivolja.
    • Tillagningstid:1 TIM 30 MIN
    • Svårighetsgrad:MEDIUM
    • Popularitet:   3 AV 10

    Inga kommentarer: