Pizza med prosciutto, rucola, parmesan och mozzarella
Ingredienser
4 portioner
Pizzadeg
- 25 g jäst
- 2 dl ljummet vatten
- 2 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
- 1 stor nypa salt
- 5 dl vetemjöl
Pålägg till Pizza
- 2 dl Zeta Casa Di Luca Pastasås Tomat
- 4-6 skivor Delizie Prosciutto Crudo
- 1 dl grovt riven Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån
- 1 Zeta Mozzarella (á 125g) i tärningar
- rucola
- svartpeppar
Till servering
- Zeta Olivolja till servering
Tips
Vintips! Antè Barbera d’Asti
Ca’Bianca, rött vin. Artnr 32335, 89 kr.
Ca’Bianca, rött vin. Artnr 32335, 89 kr.
Så här gör du
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt
olivolja och salt. Arbeta in mjölet
och knåda till en smidig deg.
Låt jäsa 1 timme under handduk
i rumstemperatur.
Kavla ut degen till pizzor i
önskad storlek. Lägg på lite pastasås
och mozzarella i tärningar.
Grädda i ugn på 225 grader ca
10 minuter, beroende på storlek.
Garnera med prosciutto, rucola,
parmesanost och svartpeppar.
Ringla över lite olivolja.
olivolja och salt. Arbeta in mjölet
och knåda till en smidig deg.
Låt jäsa 1 timme under handduk
i rumstemperatur.
Kavla ut degen till pizzor i
önskad storlek. Lägg på lite pastasås
och mozzarella i tärningar.
Grädda i ugn på 225 grader ca
10 minuter, beroende på storlek.
Garnera med prosciutto, rucola,
parmesanost och svartpeppar.
Ringla över lite olivolja.
- Tillagningstid:1 TIM 30 MIN
- Svårighetsgrad:MEDIUM
- Popularitet: 3 AV 10
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar