tisdag 29 maj 2012

Allt Du Behöver

Baconmarmelad!

baconmarmelad
Den enda bild som finns på detta köttfärgade guld är denna, som Fredrik Backman tagit. Jag snott den med hans tillåtelse.
Jo, ni hörde rätt. Baconmarmelad. Behöver jag ens säga mer? Min tvillingsjäl (och tillika skapare av det fantastiska begreppet förätande) Fredrik Backman har fått en burk och hans fru hatar mig numera. Fullt begripligt.
Jag skulle kunna skriva långa haranger om hur gott det här är, men saliverade du inte redan av rubriken är du antagligen bortom allt hopp. Så vi går direkt på receptet i stället. Känsliga själar tittar åt ett annat håll.

Baconmarmelad

RECEPTMAKARE: MARGIT RICHERT MED KRAFTIG INSPIRATION HÄRIFRÅN
Portioner: beror på hur mycket du gillar bacon
Tid:2 timmar
Gott till kex, ost, kött, frukt, pizza. Till allt. Baconmarmelad är allt du behöver.
  • 250 g bacon
    2 vitlöksklyftor
    1/2 gul lök
    2 msk råsocker
    Några stänk tabasco
    1 dl starkt kaffe
    2 msk äppelcidervinäger
    2 msk lönnsirap
    Svartpeppar
    ca 2 dl vatten
  • 250 g bacon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk råsocker
  • Några stänk tabasco
  • 1 dl starkt kaffe
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk lönnsirap
  • Svartpeppar
  • en skvätt rökig whisky för den som vill
  • ca 2 dl vatten
  1. Stek baconet ganska knaprigt och hacka det sedan.
  2. Lägg baconhacket i en gryta tillsammans med övriga ingredienser utom vattnet.
  3. Låt allting sjuda under omrörning i 1 1/2 timme. Späd med lite av vattnet när det börjar se för torrt ut.
  4. Låt baconröran svalna något och slarvmixa den sedan. Häll på burk och förvara i kylen. Håller länge om du av någon anledning inte äter upp allt direkt.

Inga kommentarer: