onsdag 24 oktober 2012

Mumsig klassiker i nytt format! Gilla 59 personer gillar detta Torsdag 4 okt 05:00 Idag firar vi med nöje och stor förtjusning kanelbullens egen dag! Kanelbullens dag infaller den 4 oktober och instiftades 1999 av Hembakningsrådet för att hylla baktraditionen som finns i Sverige och lyfta fram ett av våra mest älskade bakverk. Vi är många som blev bortskämda med hembakta bullar hos farmor eller mormor när vi var små, men sen dess har det allt blivit glesare bland bakplåtarna! Kanske behöver vi en nystart och lite inspiration? Här utmanar vi formen för kanelbullen, men smaken ger vi oss inte på. Vad sägs om minibullar som du utan dåligt samvete kan äta tre av till fikat? Eller en fransk variant, kanelbaguetten! Anna L-B, Livet Hemma redaktionenSaftiga kanelbaguetter, här finklädda med lite papper på franskt vis! Fina mönstrade pappersark ur FRUSEN scrapbook set 79 kr. Kanelbaguetter (ca 8 st) alt Minikanelbullar (ca 100 st)
Ingredienser: 1 paket (50g) jäst för söta degar 5 dl fingervarm mjölk, 37°C 150 g rumsvarmt margarin eller 1,5 dl flytande 1 dl strösocker eller vit sirap 1 tsk salt 1–2 tsk stött eller mald kardemumma 14 dl vetemjöl special Fyllning: 200 g rumsvarmt smör 1,5 dl strösocker 4 msk mald kanel Pensling: ägg pärlsocker

Inga kommentarer: